Ik ben een getroffene en heb steun nodig
Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen – 0800 12 800
Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen biedt ondersteuning door je (juridisch) advies te geven en kan je helpen bij het verwijderen van seksueel getinte inhoud. Meer informatie vind je ook hier. Bij het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen kan je ook terecht als je te maken krijgt met discriminatie op basis van bijvoorbeeld geslacht, genderidentiteit en -expressie, zwangerschap en bevalling of medische en sociale transitie.
Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag
Bij het Vlaams Meldpunt kan je een melding doen over grensoverschrijdend gedrag dat binnen de bevoegdheid van de Vlaamse Overheid valt. Bijvoorbeeld in de context van onder andere onderwijs, lokale besturen of sportclubs. Je kan hen contacteren via telefoon, mail of chat.
1712
1712 is een hulplijn voor mensen die vragen hebben over geweld, misbruik en kindermishandeling. Professionals geven gratis en anoniem advies en verwijzen door naar de gepaste hulpverlening. Je kan hen contacteren via telefoon, mail of chat.
Centra Algemeen Welzijnswerk
Een vorm van digitaal seksueel grensoverschrijdend gedrag of geweld meegemaakt? Dan kan je ook bij een Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) terecht voor psychosociale steun en juridische informatie. Zoek hier een Centrum Algemeen Welzijnswerk in jouw buurt.
Centra Geestelijke Gezondheidszorg
De Centra Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) bieden informatie, advies en psychosociale begeleiding, ook voor personen die een vorm van digitaal seksueel grensoverschrijdend gedrag of geweld meemaakten. Zoek hier een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg in jouw buurt.
Punt. vzw
Punt.vzw werd opgericht in 2019 met als doel om slachtoffers van (digitaal) seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld hulp te bieden. Je kan bij hen terecht voor hulp en (juridisch) advies maar ook ondersteuning in de vorm van de lotgenotengroepen die ze organiseren.
De vertrouwenspersoon en de preventieadviseur op het werk
Bij situaties van digitaal seksueel grensoverschrijdend gedrag en geweld op het werk, kan je terecht bij de vertrouwenspersoon of de preventieadviseur voor hulp, ondersteuning en informatie. Je kan hun contactgegevens terugvinden in het arbeidsreglement.
Zorgcentra na seksueel geweld
Heb je niet enkel een vorm van digitaal seksueel geweld meegemaakt, maar was er ook fysiek seksueel contact? Dan kan je terecht bij een Zorgcentra na Seksueel Geweld (ZSG) in jouw buurt. Zij bieden gratis medische en psychische zorg onder één dak. Er is ook de mogelijkheid om een klacht in te dienen, mocht je dit wensen. Meer informatie over de Zorgcentra na Seksueel Geweld vind je op hun website. Je kan er ook op zoek gaan naar een Zorgcentra na Seksueel Geweld in jouw buurt.